La FUMH organitza conjuntament amb Ràdio Silenci i la Garriga Digital el debat electoral de les eleccions municipals per l'Ajuntament de la Garriga

Ahir, 22 de maig, al vespre, al Teatre de la Garriga El Patronat, 6 dels 7 candidats a alcaldia van respondre, per torns de 2 minuts de durada moderats per l’Àlex Muñoz de l’AUA, qüestions referents a territori i mobilitat (POUM); societat (habitatges i seguretat); serveis (amb especial incís a les escombraries i la remunicipalització de l’aigua); comerç i turisme; participació ciutadana (incentivació i pressupostos participatius) i nacionalisme (possible paper de l’Ajuntament en el procés), seguits de torns de rèpliques de 8 minuts.

Ens complau haver creat temporalment un espai de reflexió, en línia amb la transmissió rigorosa de la informació, la llibertat d’expressió i l’esperit de crítica que defensa la FUMH.

Gràcies a tots els qui vàreu assistir

Image

 El dia de Sant Jordi és cultura, tradició, país, gent, poble, festa, amor, literatura; i en un dia tan important i estimat per Catalunya, la FUMH no hi podia faltar. Per celebrar la diada d’aquest mig assolellat 23 d’abril, hem muntat la nostra parada al centre de la vila de les Franqueses del Vallès, encantats de participar d’aquest ambient popular i de poder donar a conèixer les nostres activitats. Allà se’ns hi ha apropat públic amb un ampli ventall d’edats. Entre ells, els més petits han gaudit d’allò més manipulant els robots que promocionen l’activitat extraescolar i el casal de robòtica que organitzem al Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font.

Signatura conveni UPC - FUMH per impulsar la Càtedra d’economia circular Francesc Estabanell Demestre

L'1 d'abril la Fundació Universitària Martí l'Humà (FUMH) va signar un conveni de col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L'objectiu és que la UPC aporti valor i coneixement en l'àmbit científic i tecnològic a la Càtedra d'Economia Circular Francesc Estabanell Demestre dedicada a la recerca de tecnologia, territori i sostenibilitat, que la FUMH va crear l'any 2012 i que té la intenció d'activar dotant-la econòmicament i de contingut universitari, per tal de donar resposta adequada a la necessitat de transitar d'un model d'economia  lineal cap a un model d'economia circular.

La Càtedra d'Economia Circular Francesc Estabanell Demestre posarà en marxa a aquests efectes activitats per tal de difondre i transmetre coneixement mitjançant formació reglada, formació continuada, conferències, seminaris, xerrades, exposicions... facilitant i patrocinant projectes de recerca bàsica i  aplicada  i oferint serveis d'assessoria i confecció d'estudis específics sobre economia circular a les entitats públiques i privades que ho sol·licitin.

En aquesta línia, l'acord signat és el primer vincle de col·laboració que la FUMH estableix amb una universitat catalana pel tema medi ambiental. Desitgem que aquesta voluntat de sumar esforços obri nous camins d'actuació que afavoreixin el desenvolupament d'àrees de recerca i formació relacionades amb la sostenibilitat i l'economia circular, en les que la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i la FUMH tenen objectius comuns i complementaris.

IMG 20190404 WA0003

La Fundació Universitària Martí l’Humà fa un viatge al passat: la visita a Empúries

Empuries

El passat dissabte 23 de març i en el marc de les sortides culturals de la Universitat al carrer de l'Aula de la Universitat a l'Abast (AUA) de la FUMH, un grup de 26 persones vam anar a visitar les ruïnes d'Empúries del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'església de Sant Martí d'Empúries.

Els membres del grup, entre ells alumnes del curs d'Història de l'Art “El món clàssic: Grècia (1) i Roma (2)” impartit per l'Anna González  i organitzat per l'AUA de la FUMH, vam retornar al passat, envoltats pel ric conjunt de paviments i mosaics que conformen les dues ciutats. Vam tenir l'oportunitat d'accedir a una de les tres Domus del jaciment grecoromà més important del nostre país i al seu criptopòrtic: espai que ens va permetre descobrir com era una antiga domus romana.

El grup va gaudir d'un dia i d'una guia incomparables.

Image
Image

Sopar i debat amb l’Honorable Sr. Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies.

TribunaUniversitaria1

El passat divendres 22 de març, dins de les sessions de la Tribuna Universitària de la FUMH vàrem tenir el plaer de compartir conferència, sopar i debat amb l’Honorable Sr. Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies.

El Sr. El Homrani va dibuixar tres possibles escenaris:
- El liberalisme, model anglosaxó.
- La socialdemocràcia, distribució de la riquesa, model dels països nòrdics
- La capacitat de trobar consens, model assembleari.
i va assenyalar que al nostre país cal definir un model propi que s’emmiralli en aspectes concrets de cadascun dels 3 models esmentats, adaptant-se però al context social, geogràfic, històric i cultural de Catalunya.

Un altre paràmetre que el ponent va recalcar del nostre model de societat és la capacitat d’adaptació, essencial en un moment on una mateixa generació pot arribar a patir 2 i fins i tot 3 canvis en l'àmbit tecnològic, entre d’altres.

En una altra línia de valors i orientant la seva ponència envers el tema de la requalificació de professionals, el Sr. El Homrani va deixar clar que recuperar la figura de l’aprenent és obligatori i imprescindible si volem reduir l’atur juvenil.

Per últim, i pel que fa a una qüestió també complexa com és la immigració, el Conseller va recordar-nos que els moviments migratoris sempre han existit, i que per evitar desplaçaments massius i onades de refugiats els problemes s’han de tractar en el país d’origen.

Vam conèixer un polític de primera línia i alhora una persona franca i propera, que ens va parlar del present i el futur del treball a Catalunya amb un missatge honest i realista.

TribunaUniversitaria2

Presentació a la seu de Can Raspall dels Cursos de l'Aula de la Universitat a l’Abast.

ActeOpos

El passat dimecres 9 de gener la Fundació Universitària Martí l’Humà va presentar a la seu de Can Raspall la nova activitat Cursos de l'Aula de la Universitat a l’Abast que, com la mateixa Aula, també estan a l'abast de tothom: només cal que els alumnes tinguin interès a ampliar o assolir més coneixements en les àrees de la filosofia, la història de la música, la salut i la història de l'art, atès que el cost per curs és força simbòlic.

Els Cursos de l’AUA amplien l'oferta universitària a la Garriga i són el complement perfecte a les sortides i a les conferències que cada dimarts i des de fa catorze anys, organitza l'Aula de la Universitat a l'Abast.

Amb els Cursos de l’AUA es pretén, una vegada més, contribuir a la difusió de la cultura, a eixamplar coneixements i a crear un espai de trobada permanent, coincidint amb l'esperit de no deixar mai d'aprendre.

Sessió de Formació de formadors del Curs OPOS.CAT

ActeOposEl passat dissabte 27 d’octubre, amb l’assistència de 280 docents, va tenir lloc a l’Institut Antoni Cumella de Granollers la sessió de Formació de formadors del Curs OPOS.CAT de preparació per a l’accés a la funció pública docent organitzat per la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH) amb la coordinació d’en Joan Teixidó.

Al llarg de 6 mesos els formadors-docents del curs acompanyaran als futurs funcionaris, tant mestres com professors d’FP, en un procés que representa una clara aposta professional i un parèntesi a la seva vida personal, que ha de superar amb escreix el neguit i l’esforç vinculats al procés d’oposicions. Esperem que la convocatòria d’enguany premiï la dedicació dels opositors i la dels formadors que els ajudaran a fer-ho possible.