fbpx
  • +34 938 605 060
  • Dl a dv de 9 a 13 h - dl a dj de 16 a 19 h
caenfrites

Projecte europeu per a escoles

Inclusive learning & circular economy

Ens proposem millorar la inclusió social dels estudiants desfavorits amb la metodologia educativa Aprenentatge i Servei treballant a les escoles un projecte social d’economia circular.

Objectius

General: desenvolupar i implementar mètodes i pràctiques innovadores per fomentar l’educació inclusiva i promoure valors comuns.

Específic: promoure l’educació i la formació inclusives i fomentar l’educació dels aprenents desafavorits, mitjançant el suport del personal educatiu.

Aprenentatge i Servei

L’Aprenentatge i Servei és una tècnica educativa amb utilitat social que combina processos  d’aprenentatge amb el servei a la comunitat en un sol projecte ben definit. Els participants es formen des del punt de vista tècnic i teòric sobre la matèria que han triat per després posar en pràctica el que han après oferint un servei a la societat sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Beneficis per als alumnes

Els alumnes prenen part en una acció que està generant un benefici per a la societat, però al mateix temps aquest tipus d’acció genera beneficis en  si mateix el que el porta a sentir-se membre actiu de la comunitat i, per tant, a facilitar la inclusió social a la comunitat. Els avantatges inclouen oportunitats millorades d’aprenentatge,  el desenvolupament d’habilitats personals i socials, obtenció d’un major coneixement dels materials acadèmics, coneixements de les seves comunitats i d’ells mateixos.

L’àmbit d’actuació d’aquest projecte és Europeu i per a la seva difusió i implantació es compta amb la col·laboració de 3 socis a 3 diferents països de la Unió Europea.

 

CURS D’ECONOMIA CIRCULAR PER A DOCENTS

No reciclis i altres lliçons d’economia circular a l’aula

L'educació  té un paper fonamental en preparar als futurs consumidors/professionals per a un nou paradigma econòmic, especialment per crear la base de competències que impulsi la innovació circular.

En l’actualitat, l’educació en medi ambient a les escoles ha pivotat sobre la conveniència de practicar el reciclatge dels residus.

El curs  “No reciclis i altres lliçons d’economia circular a l’aula”  neix amb la intenció de proveir al professorat de coneixements sobre economia circular, a més d’eines didàctiques perquè pugui dur a terme tallers a classe i que els alumnes interioritzin els motius, reptes, principis i pràctica d’accions necessàries per a promoure un canvi cap a l’economia circular treballant-ho de manera transversal.