Deconstruint el barri gòtic

Deconstruint el barri gòtic

Passejarem pel Barri Gòtic per repassar-ne la història i observar els edificis que al segle XIX s’hi traslladaren des d’altres punts de la ciutat, així com els aixecats ex professo per crear la idea romàntica de conjunt gòtic. Analitzarem aquests edificis, la seva història, la seva deconstrucció i construcció.

El Barri Gòtic s’inventà al segle XIX. L’obertura de la via Laietana i altres moviments urbans propiciaren la possibilitat de crear un barri gòtic tot desplaçant edificis d’aquest estil d’arreu de la ciutat, per col·locar-los en nous emplaçaments del voltant de la Catedral. Es construí el pont del Bisbe, neogòtic, i fins i tot s’arribà a projectar una gran plaça a la italiana per unir l’absis de la Catedral amb la plaça de Sant Jaume.

Parlarem de tot aquest projecte, analitzarem els edificis desplaçats, la seva història, la seva deconstrucció i en veurem imatges mitjançant el llibret de l’activitat i les compararem. Parlarem també del projecte de fer un barri barroc a l’altre costat de la Rambla. 

L’activitat es realitzarà amb el suport d’un sistema de radioguia per escoltar el professor. A més, es repartirà un llibret de suport i de record de l’activitat —inclòs en el preu—, amb documentació i imatges. 

Propietats de l'activitat

Data d'inici 31-01-2020 9:00 am
Data finalització 31-01-2020 1:30 pm
Inici inscripcions 25-11-2019
Places 25
Tancament inscripcions 30-01-2020 12:00 pm
Lloc Pàrquing de la Sínia
Categories AUA. Universitat al carrer, Cultural, Sortida, Aula de la Universitat a l'Abast

Mapa de localització

Informació de tarifes

Tipus de tiquet Preu
Inscrits a l'AUA 23,00€
No inscrits a l'AUA 26,00€
Exhaurit.
Contacteu amb la FUMH