fbpx
  • +34 938 605 060
  • Dl a dv de 9 a 13 h - dl a dj de 16 a 19 h
caenfrites

Classe magistral realitzada el 29 de juny

Webinar gratuït a través de Zoom
Realitzat el dimarts 29 a les 18 hores.

Una mirada nova i inclusiva a l’educació

L’educació és un dret fonamental de l’ésser humà que influeix en el seu desenvolupament. Tothom està capacitat per aprendre. Davant d’aquests canvis que vivim, el nostre sistema educatiu ha anat adaptant-se i prenent mesures per tal que tot l’alumnat, independentment de les seves característiques, necessitats, ètnies... pugui rebre una educació amb oportunitats d’aprenentatge. L’educació inclusiva és la que garanteix uns estàndards educatius per a tots i totes, reduint o eliminant aquelles barreres del procés d’ensenyament que impedeixen o dificulten aprendre.

Tenim un repte: els professionals de l’educació hem de modificar i reformular les estratègies d’ensenyament, utilitzant plans educatius inclusius per compensar les múltiples desigualtats. Això implica que hem de reprendre l’activitat docent adequant-nos a les peculiaritats de cada individu. Ens cal centrar l’atenció en la diversitat, la qual hauria de ser considerada com una oportunitat d’aprenentatge que millora la qualitat de l’ensenyament.

Asha Miró

Mestra de música, periodista, gestora cultural i escriptora.

Durant molts anys ha estat estretament vinculada a la cooperació, que l’ha portat a participar com a voluntària en camps de treball en diversos països i a col·laborar en l'organització d'actes solidaris.

En l'àmbit de l'adopció internacional, es va convertir en una referent i ha participat en congressos internacionals i col·loquis sobre adopció, així com en cursos de formació de futurs pares adoptius i en programes de televisió.

Ha publicat diversos llibres entre els quals destaquen la "Filla del Ganges" i "Rastres de Sàndal", novel·la portada al cinema. També ha escrit llibres infantils per transmetre valors com el respecte i la diversitat.

Li agrada pensar que tot el que fa ajuda a remoure consciències.

Inscriviu-vos a l'Escola d'Estiu per a docents

És essencial que els docents estigueu permanentment formats: us plantegem la 18a Escola d’Estiu, innovadora, diversa i especialitzada, que compta com sempre amb el reconeixement del Departament d’Educació.