fbpx
  • +34 938 605 060
  • Dl a dv de 9 a 13 h - dl a dj de 16 a 19 h
caenfrites
Image

Notícies, articles i comentaris sobre l'economia circular

Artícles

Conferència sobre Economia Circular a l'AUA

FotoNoticia2bEl passat 25 de maig dins del cicle de conferències de l’Aula de la Universitat a l’Abast al Teatre Municipal de la Garriga El Patronat, el professor Miquel Vidal Coordinador d’Economia Circular de la Fundació Formació i Treball va impartir la conferència  “Economia Circular com a model de creació d’ocupació, amb la recuperació de recursos” on va exposar la necessitat que tenim d’adoptar un nou sistema productiu, va exposar els fonaments de l’economia circular i el nivell d’implantació actual de pràctiques circulars als municipis i empreses de Catalunya. La conferència va servir per a conscienciar de la necessitat de fer actuacions urgents i per difusió de pràctiques i exemples d’implementació de l’economia circular a Catalunya.

Image

Acord entre la FUMH i la UPC per al desenvolupament de la simbiosi industrial al territori

Les empreses són agents imprescindibles per avançar en la transició efectiva cap a l’economia circular. La Càtedra Circularcat vol desenvolupar un paper facilitador en la identificació de les oportunitats d’aplicació de pautes i processos d’economia circular a les empreses. Una de les pràctiques de l’economia circular a les empreses d’impacte més directe i és la simbiosi industrial.

La simbiosi industrial involucra indústries tradicionalment separades en un enfocament col·lectiu de l’avantatge competitiu que implica l’intercanvi físic de materials, energia, aigua i/o subproductes. Les claus de la simbiosi industrialIndustria Moderna són la col·laboració i les possibilitats sinèrgiques que ofereix l’intercanvi o comercialització entre indústries.

L’ús de la simbiosi industrial provoca que els recursos es mantinguin en ús productiu a l’economia durant més temps. Al seu torn, això crea oportunitats de negoci, redueix la demanda de recursos de la terra i proporciona un pas cap a la creació d’una economia circular.

La FUMH i la UPC han establert les bases d’un acord de col·laboració per ajudar a les empreses a portar a terme pràctiques de simbiosi industrial. Els alumnes de la UPC tindran la possibilitat de triar indústries del territori  i en el marc del desenvolupament  dels seus projectes final de grau o projectes final de màster ajudaran a les empreses a identificar oportunitats de la pràctica de l’economia circular i més concretament la simbiosi industrial.

logoUPC 50anys

Article de la Vanguardia sobre l'economia circular

“La transició cap a una economia circular és una oportunitat per a la reindustrialització d'Europa”

https://www.lavanguardia.com/economia/20191218/472301286640/empleo-trabajo-fabrica-economia-circular-europa.html
LORENA FARRÀS: 

This image for Image Layouts addon

Article del País sobre l'economia circular

França prohibirà la destrucció de qualsevol producte que no vengui

Ves a l'article