fbpx
  • +34 938 605 060
  • Dl a dv de 9 a 13 h - dl a dj de 16 a 19 h
caenfrites
Image

Notícies, articles i comentaris sobre l'economia circular

Artícles

Simbiosis Industrial al Vallès Oriental

La Fundació Universitària Martí l’Humà i la Universitat Politècnica de Catalunya han establert un acord de col·laboració per ajudar a les empreses a portar a terme accions de simbiosi industrial. Els alumnes de la UPC tenen la possibilitat de triar indústries del territori  i en el marc del desenvolupament  dels seus projectes final de grau o projectes final de màster ajuden a les empreses a identificar oportunitats de simbiosi industrial.

El passat divendres dia 4 de març, l'estudiant d'enginyeria mecànica de la UPC Raúl Benítez va presentar les conclusions del seu estudi de l’empresa de l’Ametlla del Vallès Lamigraf, empresa dedicada a la impressió de paper decoratiu per a cobrir superfícies, des de mobles a pisos, des de cuines fins a acabats interiors.

La simbiosi industrial involucra indústries tradicionalment separades en un enfocament col·lectiu de l'avantatge competitiu que implica l'intercanvi físic de materials, energia, aigua i/o subproductes. Les claus d'aquest programa són la col·laboració i les possibilitats sinèrgiques que ofereix l'intercanvi o comercialització entre indústries. El subproducte d'una empresa és la matèria primera d'una altra.

La pràctica de la simbiosi industrial facilita que els recursos es mantinguin vàlids per al seu ús productiu dins de l'economia durant més temps, proporcionant així un pas cap a la creació d'una economia circular.

4 de març de 2022
Image

Conferència sobre Economia Circular a l'AUA

FotoNoticia2bEl passat 25 de maig dins del cicle de conferències de l’Aula de la Universitat a l’Abast al Teatre Municipal de la Garriga El Patronat, el professor Miquel Vidal Coordinador d’Economia Circular de la Fundació Formació i Treball va impartir la conferència  “Economia Circular com a model de creació d’ocupació, amb la recuperació de recursos” on va exposar la necessitat que tenim d’adoptar un nou sistema productiu, va exposar els fonaments de l’economia circular i el nivell d’implantació actual de pràctiques circulars als municipis i empreses de Catalunya. La conferència va servir per a conscienciar de la necessitat de fer actuacions urgents i per difusió de pràctiques i exemples d’implementació de l’economia circular a Catalunya.

Image

Acord entre la FUMH i la UPC per al desenvolupament de la simbiosi industrial al territori

Les empreses són agents imprescindibles per avançar en la transició efectiva cap a l’economia circular. La Càtedra Circularcat vol desenvolupar un paper facilitador en la identificació de les oportunitats d’aplicació de pautes i processos d’economia circular a les empreses. Una de les pràctiques de l’economia circular a les empreses d’impacte més directe i és la simbiosi industrial.

La simbiosi industrial involucra indústries tradicionalment separades en un enfocament col·lectiu de l’avantatge competitiu que implica l’intercanvi físic de materials, energia, aigua i/o subproductes. Les claus de la simbiosi industrialIndustria Moderna són la col·laboració i les possibilitats sinèrgiques que ofereix l’intercanvi o comercialització entre indústries.

L’ús de la simbiosi industrial provoca que els recursos es mantinguin en ús productiu a l’economia durant més temps. Al seu torn, això crea oportunitats de negoci, redueix la demanda de recursos de la terra i proporciona un pas cap a la creació d’una economia circular.

La FUMH i la UPC han establert les bases d’un acord de col·laboració per ajudar a les empreses a portar a terme pràctiques de simbiosi industrial. Els alumnes de la UPC tindran la possibilitat de triar indústries del territori  i en el marc del desenvolupament  dels seus projectes final de grau o projectes final de màster ajudaran a les empreses a identificar oportunitats de la pràctica de l’economia circular i més concretament la simbiosi industrial.

logoUPC 50anys

Article de la Vanguardia sobre l'economia circular

“La transició cap a una economia circular és una oportunitat per a la reindustrialització d'Europa”

https://www.lavanguardia.com/economia/20191218/472301286640/empleo-trabajo-fabrica-economia-circular-europa.html
LORENA FARRÀS: 

This image for Image Layouts addon

Article del País sobre l'economia circular

França prohibirà la destrucció de qualsevol producte que no vengui

Ves a l'article