17/03/2021

Signatura del conveni de cooperació amb Art Ciutat

A la FUMH hem signat un conveni de cooperació amb ART CIUTAT, amb l’objectiu d’impulsar plegats la programació de cursos i sortides culturals a tota Catalunya.

Seguim treballant per fer aquesta, la vostra, institució, més gran i amb un renom de prestigi per tal que se’ns conegui arreu de l’Estat per la tasca que estem realitzant dins el món de la formació, entre altres àmbits.

Image

03/03/2021

Formació en Mindfulness als interns de Centres Penitenciaris

La Fundació Universitària Martí l’Humà ha participat els últims anys amb el projecte MindFUMH, que ofereix Mindfulnes i Meditació a persones internes en una presó. De fet, aquest projecte s’han pogut beneficiar fins a 500 persones internes, al Centre Penitenciari de Brians 2 i Brians 1. Tot plegat, amb l’objectiu de facilitar el dia a dia complicat per les persones que compleixen una condemna als centres penitenciaris. I la persona encarregada de portar-lo a terme ha estat la instructora de Mindfluness i coach, Rosa Torrras, que està en contacte amb les persones internes.
En aquests quatre anys han passat més de 500 interns pel programa de Mindfulness i els resultats han estat tan positius en els comportaments dels interns, que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya  ha subvencionat repetidament els darrers tres anys a la FUMH per tal que es pugui ampliar el programa a nous mòduls del Centre Penitenciari.

Image

Entrevista a Ràdio Silenci

01/02/2021

Image

1 de febrer Conferència Dr. J.A. Pujante

En el marc del Postgrau en Neuroeducació que hem iniciat al gener, el Dr. Josep Antoni Pujante, Director de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i segona persona en la història en coronar els 7+7 cims del món, ens va oferir una apassionant màster class amb el títol "El repte de les seven Summits: Esforç i superació de les limitacions". Les paraules d'un assistent recullen molt bé l'esperit de la ponència: Els nostres docents de l’escola del segle XXI són els alpinistes que han d'assolir, amb grans dosis de resiliència i creativitat, els "Summits" o cimeres actuals: elevada ràtio d'alumnes per classe, pressió curricular, diversitat a l'aula i necessitats educatives especials dels alumnes, manca de recursos, manca de motivació, escassa consideració social, inestabilitat del lloc de treball... El nostre Postgrau pretén donar resposta a les necessitats dels docents d’afrontar la diversitat i complexitat de situacions que viuen a l’aula: amb l’ajuda de la neurociència, les noves tecnologies i les pedagogies alternatives milloraran els processos d’aprenentatge i la motivació dels seus alumnes; podran detectar dificultats en l’aprenentatge i casos d’assetjament, i tindran eines per acompanyar-los en la seva resolució.

18/12/2020

Notícia de VOTV

La FUMH posa en marxa un Postgrau online en Neuroeducació.

18/12/2020

Signatura de conveni de col·laboració amb l’Associació Catalana de Dislèxia

La FUMH llança un Postgrau en Neuroeducació en col·laboració amb l’Associació Catalana de Dislèxia, pensat perquè els principals actors del món educatiu actual adquireixin al llarg d’un any les eines necessàries que els ajudin a garantir el desenvolupament cognitiu-emocional dels seus alumnes. Compta amb titulació pròpia i es desenvoluparà en format online, amb classes en streaming i on demand, estructurades en 5 mòduls. Aquest postgrau va adreçat a tots els països de parla castellana.

Els nostres docents actualitzaran les seves competències en:

  • detecció i abordatge precoç de les dificultats d’aprenentatge i trastorns del neurodesenvolupament
  • prevenció de l’assetjament, utilitzant el recurs de la mediació escolar per a resoldre conflictes
  • models pedagògics alternatius
  • aplicació de la Neuroeducació en les TIC. Les noves tecnologies en els processos d’ensenyament.

El Postgrau s’iniciarà el 18 de gener del 2021.

19/11/2020

Signatura de conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Aiguafreda

El dijous 19 de novembre la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga (FUMH) ha signat amb l’Ajuntament d’Aiguafreda, per dotzè any consecutiu, els convenis de col·laboració per al desenvolupament de tres activitats que ja han esdevingut un referent al municipi: classes de llengua catalana per a adults amb l’Anna Boldú; el curs d’història de l’art amb la docent Anna González i les tertúlies literàries conduïdes per la Gisela Asensio, que enguany i per les circumstàncies especials degudes a la pandèmia, es realitzen a la sala “El Talleret” en lloc de la Biblioteca, que és l’espai habitual.

Des de la FUMH estem molt satisfets de l’acollida i de les valoracions que ens han fet arribar els alumnes i de la bona marxa dels cursos, que tot i l’actual situació, segueixen endavant gràcies al suport de l’Ajuntament d’Aiguafreda i la professionalitat de les formadores, que s’han adaptat amb celeritat als canvis del moment.