06/11/2019

Signatura conveni FUMH-Institut Manolo Hugué

Image

El proppassat dimecres 6 de novembre la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUMH) va signar un conveni amb l’Institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui, mitjançant el qual aquest institut col·laborarà en l’activitat Tast de lletres que l’Aula de la Universitat a l’Abast de Caldes de la FUMH iniciarà a partir del mes de gener del 2020.

El format de l’activitat és un cicle de conferències de periodicitat mensual i temàtiques variades que es faran en dijous, amb ponents mediàtics i de reconegut prestigi. Cada conferència anirà seguida d’un sopar al restaurant Bàsic de Caldes i d’un debat-col·loqui que tancarà l’activitat.

La novetat és que els alumnes de Batxillerat de l’Institut gravaran les sessions i faran una breu entrevista als ponents. D’aquesta manera, els alumnes d’aquest centre que estan interessats en Comunicació i Audiovisuals podran posar en pràctica les seves habilitats tot iniciant-se en l’aprenentatge del periodisme. La FUMH penjarà posteriorment els vídeos a un canal de youtube i en farà difusió.

Aquests són els conferenciants previstos:

 • Dr. Eduard Estivill, Pediatra. Gener
 • Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies. Febrer
 • Jordi Barbeta, Periodista. Març
 • Housman Omar, Nouvingut i emprenedor. Abril
 • Ada Parellada, Restauració i alimentació. Maig
 • Assumpta Montellà, Historiadora i autora del llibre La maternitat d'Elna. Juny

24/11/2019

"Les festes del bosc" reviuen a la Garriga

Enguany la Fundació Universitària Martí l’Humà pretén recuperar el caràcter lúdic-cultural de les activitats de principis del segle XX que tradicionalment duien a terme els estiuejants al final del Passeig en acabar la temporada. Sota el títol “Apunts musicals de les festes del bosc” s’ofereix diumenge 24 de novembre al matí a Can Ramos un seguit de concerts de petit format que volen rendir homenatge als autors de l’època i que aniran acompanyats per una ballada de sardanes; la popular batalla de paperets i serpentines; una exposició de fotografies i un reportatge cinematogràfic, amb l’objectiu de reproduir les manifestacions artístiques que es feien originàriament en plena natura, i d’impulsar-les perquè Les festes del bosc esdevinguin novament un referent a la Garriga.

Image

20/10/2019

El Reravera torna a la Garriga

Un any més, la FUMH, en col·laboració amb les associacions La Gatzara i El Far, ha ofert el cicle Reravera liderat per Núria Roca i dedicat al Parc Natural del Montseny, en concret dedicat enguany a les herbes remeieres.

Al llarg de diumenge 20 i al voltant d’herbes amb qui l’home ha conviscut des de temps memorials, vam gaudir de diverses activitats: recital de poesia; concert de glossa; taller de pa; taller de dibuix, i xerrada i taller de cosmètica amb farigola.

La jornada ens va aportar nous coneixements sobre les plantes naturals, que formen part del nostre patrimoni i llegat cultural, i que tenen virtuts i aplicacions insospitades.

19/10/2019

El col·lectiu d’artistes del Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font de les Franqueses exposa a la Garriga

Amb el títol “L’art es mobilitza” els alumnes del Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font van inaugurar el proppassat dissabte 19 d’octubre l’exposició dels treballs que han realitzat al llarg del curs 2018-19 i que es podrà visitar fins al 3 de novembre a la sala municipal Daniel Dameson de la Garriga.

Les obres, majoritàriament d’acrílics i de gran expressivitat, reflecteixen que l’art està en contínua transformació i moviment.

Aneu-hi i hi reconeixereu models clàssics de l’automoció!

14/10/2019

La FUMH s'adhereix al manifest de rebuig de la sentència tramès des de federació de fundacions.

DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a

 • Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
 • Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
 • Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
 • Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
 • Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
 • Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
 • Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
 • Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
 • Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
 • Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
 • Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
 • Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEM:

PRIMER:

Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:

 • Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
 • Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
 • Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:

 • Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
 • Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
 • Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

http://www.lafede.cat/la-societat-civil-catalana-rebutja-la-sentencia/

05/10/2019

L’eròtica del poder

Amb aquesta frase una alumna del passat Postgrau 2018-19 en Direcció de centres educatius va “il·lustrar” el què representa, entre altres coses, accedir a la funció directiva d’una escola o d’un institut. Ser director és una tasca altament gratificant i alhora extenuant, que implica una implicació i dedicació que superen qualsevol expectativa. En paraules de la mateixa alumna que ho resumeixen gràficament, és un treball polièdric. Aquestes són alguns dels seus múltiples vessants: la feina estrictament tècnica, la feina burocràtica de relacions amb l’Administració, la feina de relació amb els docents del centre, els alumnes i els pares, la feina educativa; totes elles acompanyades de diverses situacions que es produeixen al llarg del dia i que fan que cada dia sigui diferent, especial i motivador.

A la seva intervenció d’inauguració del Postgrau 2019-20 Ferran Ruiz Tarragó, ex-President del Consell Escolar, va destacar la importància que l’Administració prengui consciència que cal que estigui al costat dels centres i els ajudi amb les particularitats i complexitats que cadascun d’ells tingui, més enllà d’indicar-los procediments i demanar-los una qüestionable quantitat d’informes i formularis que no són indicadors fiables de la situació real dels centres.

D’altra banda, en Joan Teixidó, director del Postgrau, va recalcar que tant o més important que aspirar a la direcció d’un centre és saber deixar-la després d’un temps raonable i donar pas a un nou equip.

Des de la Fundació Univeristària Martí l’Humà donem la benvinguda als futurs equips directius i els donem tot el nostre suport en la magnífica tasca que segur que desenvoluparan.

04/10/2019

La FUMH signa conveni de col·laboració amb Cecot per adherir-se a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya

El passat divendres 4 d’octubre el President de la patronal Cecot, Antoni Abad i el director de la FUMH, Jordi Salayet, van signar a la seu de la FUMH de Can Ramos un conveni que obre un nou camí de treball conjunt per difondre la reempresa de negocis i fomentar el creixement empresarial i econòmic i la innovació, a través de l’adquisició d’empreses en funcionament.

La FUMH, en la seva línia d’acompanyament dels processos d’innovació i de promoure llocs de treball, aportarà dades, coneixement, informació i recursos sobre el procés de compravenda de petites i mitjanes empreses que Reempresa té implantat arreu del territori, apostant per les persones que tenen l’empenta de voler tirar endavant un negoci que funciona i amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial i els llocs de treball, doncs tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. Val a dir que Reempresa té capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació d’empreses, i a un risc molt inferior.

Aquest és doncs el principi de què esperem que serà una gran col·laboració.

Image

01/10/2019

Image

La creativitat, segons Lluís Bassat

El passat dimarts 1 d’octubre vam inaugurar el nou curs acadèmic 2019-2020 amb molta il·lusió. Feia goig veure un Patronat on un nou públic jove es barrejava amb el públic que ha estat fidelitzant l’Aula de la Universitat a l’Abast de la FUMH des de fa ja quinze anys.

Vam tenir el plaer d’escoltar un ponent molt engrescador: Lluís Bassat, qui va lligar la creativitat amb una idea única, diferent, que millori l’existent i que a més creï tendència.

Tot parlant-nos d’estratègies de motivació del possible client-comprador i exemplificant-les, va aconseguir l’atenció i entrega dels assistents des del primer fins a l’últim minut de la seva exposició. Lluís Bassat aposta per uns patrons de creació que vagin en una direcció definida, que comportin un cert risc i aportin alhora una dosi d’espectacle: al seu entendre, l’existència d’un component de risc fa augmentar clarament l’interès.

Des de la FUMH esperem que els nostres alumnes i els socis de l’AUA tinguin el mateix interès que sempre per les nostres propostes. Benvinguts al nou curs!

31/07/2019

Petit apunt valoratiu de l'Escola d'Estiu 2019

 La Fundació Universitària Martí l’Humà va néixer amb la voluntat de donar eines al docent per tal de donar-li suport i motivar-lo amb la seva feina educativa.

Penso que mai hem perdut aquesta essència. Evidentment que hem evolucionat al ritme de l’educació i de la mateixa societat, però sempre pensant en ser un referent per al docent, per fer-lo més segur i capaç en la seva feina del dia a dia, des de tots els vessants.

Entenem que els docents han de formar-se constantment i la FUMH intenta donar resposta a aquesta necessitat. I aquest any l’Escola d’Estiu ha donat un nou impuls intentant copsar el dia a dia del professorat i oferint cursos propers i amb un alt nivell pràctic.

En general, als alumnes que participen en els nostres cursos, els agrada la proximitat del professorat, la qualitat del material i la utilitat que tenen els cursos per millorar la seva feina com a docents. Ho seguim fent i donant!

L’Aula Docent s’ha fet gran, i això és una realitat. Gràcies a alumnes i professors per fer aquesta realitat factible.

Ens veiem a l’Escola Tardor-Hivern 2019-2020! L’hem preparat amb la il·lusió i professionalitat de sempre i esperem que us agradi.

La Garriga, 31 de juliol de 2019
Meritxell Coma Vernet
Coordinadora Formació continuada per docents

18/06/2019

Image
Image

Finalitza el curs 2018-2019 de l'AUA

Acabem el curs acadèmic 2018-2019 de l’Aula de la Universitat a l’Abast i l’acabem amb la satisfacció d’haver assolit ser transversals en l’oferta de conferències impartides durant el curs.

Els solvents ponents ens han parlat de filosofia, medecina, economia, història de l’art, música, natura, etc. i la participació de tots els inscrits ha estat, com sempre, determinant per donar més contingut encara en cada un dels temes que s’han tractat.

Aquest curs acaba aportant-nos una complaença afegida per haver posat en marxa un projecte que fa anys volíem presentar i són els Cursos de l’AUA. Cursos que amb una durada de quinze hores repartides en deu sessions d’una hora i mitja s’aborden temes monogràfics de filosofia, salut, música i història de l’art. N’estem satisfets de la resposta participativa i esperem i desitgem ampliar els temes que actualment estem oferint.

A més a més dels cursos, també hem organitzat altres activitats com són les sortides culturals i la que en els pròxims dies farem que és assistir a l’òpera Tosca de Puccini amb un preu d’entrada molt avantatjós pels inscrits a l’AULA.

Bé, fugint de tot cofoisme enfocarem el curs vinent el 2019-2020 amb el desig de poder seguir contribuint en fer difusió del coneixement en tots els àmbits que ens sigui possible.

Us esperem a tots.

13/06/2019

La FUMH al Bizbarcelona

La FUMH al Bizbarcelona

Seguint amb la línia de treball del projecte Catalunya Emprèn que portem a terme amb l’ajut del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el finançament del Fons Social Europeu, la setmana passada vam col·laborar, com ja és habitual, en el Bizbarcelona assessorant emprenedors. Considerem que sempre és una experiència gratificant i enriquidora.

Anar a la web de Bizbarcelona
Image

07/06/2019

Tot formant a formadors: Escola d'Estiu 2019

Hem llançat amb il·lusió una nova Escola d’Estiu, amb una oferta molt diversa de cursos: La Saligarda continua el camí iniciat per la FUMH ja fa 15 anys, i reflecteix la intenció de col·laborar estretament amb els docents i donar-los eines i recursos per aplicar a les seves aules.

Mitjançant aquests cursos els docents obtindran un certificat que acredita la seva voluntat d’incrementar mèrits acadèmics; l’adquisició de nous coneixements per treballar les competències del futur curs 2019-20, i que és alhora un merescut reconeixement a la seva immensa tasca pedagògica. 

Esperem que, com sempre, l’Escola d’Estiu de la FUMH sigui una experiència gratificant i enriquidora.

Entrevista de Ràdio Silenci al director de la FUMH Jordi Salayet parlant de l'Escola d'Estiu, dins del programa "Això no és Älmhult" el passat divendres 7 de juny.

01/06/2019

This image for Image Layouts addon

L'Escola d'Estiu augmenta exponencialment els cursos

Entrevista de VOTV a
Jordi Salayet, Director de la Fundació Universitària Martí l'Humà

Anar a la notícia

30/05/2019

Europe In You, o com impulsar unes eleccions menystingudes

La campanya #EuropeInYou per fomentar el vot a les eleccions europees d’aquest 2019 va culminar, després de mesos de difusió amb la mirada fixa al 26 de maig, amb l’entrega dels premis als millors vídeos i les millors fotografies participants als respectius concursos d’Instagram i YouTube. Els seus autors, així, varen rebre el reconeixement del jurat i també dels seguidors de les xarxes socials, que varen votar i valorar les seves creacions i els seus missatges dirigits, principalment, al públic més jove, que representa el sector més abstencionista d’aquestes eleccions.

D’aquesta manera, els usuaris d’Instagram i YouTube, amb els seus likes, varen decidir els guanyadors dels concursos per nombre de vots, mentre que un jurat de la FUMH va triar els altres afortunats, tenint en compte la qualitat de les obres presentades, així com l’originalitat i el missatge.

Cal recordar que l’objectiu del projecte, a banda d’incentivar a la participació en les eleccions europees, era el d’informar i difondre coneixement sobre la UE i el seu funcionament. Així, gràcies a l’impuls de les xarxes socials i de reconeguts influencers amb ascendència directa i un gran impacte sobre el públic més jove, es va poder informar la ciutadania del projecte #Europeinyou, dels concursos i, sobretot, es va poder apropar Europa i la cultura europea als potencials votants, sovint desconeixedors dels beneficis i la importància que la Unió Europea té en el seu dia a dia.

22/05/2019

La FUMH organitza conjuntament amb Ràdio Silenci i la Garriga Digital el debat electoral de les eleccions municipals per l'Ajuntament de la Garriga

Ahir, 22 de maig, al vespre, al Teatre de la Garriga El Patronat, 6 dels 7 candidats a alcaldia van respondre, per torns de 2 minuts de durada moderats per l’Àlex Muñoz de l’AUA, qüestions referents a territori i mobilitat (POUM); societat (habitatges i seguretat); serveis (amb especial incís a les escombraries i la remunicipalització de l’aigua); comerç i turisme; participació ciutadana (incentivació i pressupostos participatius) i nacionalisme (possible paper de l’Ajuntament en el procés), seguits de torns de rèpliques de 8 minuts.

Ens complau haver creat temporalment un espai de reflexió, en línia amb la transmissió rigorosa de la informació, la llibertat d’expressió i l’esperit de crítica que defensa la FUMH.

Gràcies a tots els qui vàreu assistir

23/04/2019

Dia de Sant Jordi a les Franqueses del Vallès

 El dia de Sant Jordi és cultura, tradició, país, gent, poble, festa, amor, literatura; i en un dia tan important i estimat per Catalunya, la FUMH no hi podia faltar. Per celebrar la diada d’aquest mig assolellat 23 d’abril, hem muntat la nostra parada al centre de la vila de les Franqueses del Vallès, encantats de participar d’aquest ambient popular i de poder donar a conèixer les nostres activitats. Allà se’ns hi ha apropat públic amb un ampli ventall d’edats. Entre ells, els més petits han gaudit d’allò més manipulant els robots que promocionen l’activitat extraescolar i el casal de robòtica que organitzem al Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font.