31/07/2019

Petit apunt valoratiu de l'Escola d'Estiu 2019

 La Fundació Universitària Martí l’Humà va néixer amb la voluntat de donar eines al docent per tal de donar-li suport i motivar-lo amb la seva feina educativa.

Penso que mai hem perdut aquesta essència. Evidentment que hem evolucionat al ritme de l’educació i de la mateixa societat, però sempre pensant en ser un referent per al docent, per fer-lo més segur i capaç en la seva feina del dia a dia, des de tots els vessants.

Entenem que els docents han de formar-se constantment i la FUMH intenta donar resposta a aquesta necessitat. I aquest any l’Escola d’Estiu ha donat un nou impuls intentant copsar el dia a dia del professorat i oferint cursos propers i amb un alt nivell pràctic.

En general, als alumnes que participen en els nostres cursos, els agrada la proximitat del professorat, la qualitat del material i la utilitat que tenen els cursos per millorar la seva feina com a docents. Ho seguim fent i donant!

L’Aula Docent s’ha fet gran, i això és una realitat. Gràcies a alumnes i professors per fer aquesta realitat factible.

Ens veiem a l’Escola Tardor-Hivern 2019-2020! L’hem preparat amb la il·lusió i professionalitat de sempre i esperem que us agradi.

La Garriga, 31 de juliol de 2019
Meritxell Coma Vernet
Coordinadora Formació continuada per docents

18/06/2019

Image
Image

Finalitza el curs 2018-2019 de l'AUA

Acabem el curs acadèmic 2018-2019 de l’Aula de la Universitat a l’Abast i l’acabem amb la satisfacció d’haver assolit ser transversals en l’oferta de conferències impartides durant el curs.

Els solvents ponents ens han parlat de filosofia, medecina, economia, història de l’art, música, natura, etc. i la participació de tots els inscrits ha estat, com sempre, determinant per donar més contingut encara en cada un dels temes que s’han tractat.

Aquest curs acaba aportant-nos una complaença afegida per haver posat en marxa un projecte que fa anys volíem presentar i són els Cursos de l’AUA. Cursos que amb una durada de quinze hores repartides en deu sessions d’una hora i mitja s’aborden temes monogràfics de filosofia, salut, música i història de l’art. N’estem satisfets de la resposta participativa i esperem i desitgem ampliar els temes que actualment estem oferint.

A més a més dels cursos, també hem organitzat altres activitats com són les sortides culturals i la que en els pròxims dies farem que és assistir a l’òpera Tosca de Puccini amb un preu d’entrada molt avantatjós pels inscrits a l’AULA.

Bé, fugint de tot cofoisme enfocarem el curs vinent el 2019-2020 amb el desig de poder seguir contribuint en fer difusió del coneixement en tots els àmbits que ens sigui possible.

Us esperem a tots.

13/06/2019

La FUMH al Bizbarcelona

La FUMH al Bizbarcelona

Seguint amb la línia de treball del projecte Catalunya Emprèn que portem a terme amb l’ajut del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el finançament del Fons Social Europeu, la setmana passada vam col·laborar, com ja és habitual, en el Bizbarcelona assessorant emprenedors. Considerem que sempre és una experiència gratificant i enriquidora.

Anar a la web de Bizbarcelona
Image

07/06/2019

Tot formant a formadors: Escola d'Estiu 2019

Hem llançat amb il·lusió una nova Escola d’Estiu, amb una oferta molt diversa de cursos: La Saligarda continua el camí iniciat per la FUMH ja fa 15 anys, i reflecteix la intenció de col·laborar estretament amb els docents i donar-los eines i recursos per aplicar a les seves aules.

Mitjançant aquests cursos els docents obtindran un certificat que acredita la seva voluntat d’incrementar mèrits acadèmics; l’adquisició de nous coneixements per treballar les competències del futur curs 2019-20, i que és alhora un merescut reconeixement a la seva immensa tasca pedagògica. 

Esperem que, com sempre, l’Escola d’Estiu de la FUMH sigui una experiència gratificant i enriquidora.

Entrevista de Ràdio Silenci al director de la FUMH Jordi Salayet parlant de l'Escola d'Estiu, dins del programa "Això no és Älmhult" el passat divendres 7 de juny.

01/06/2019

This image for Image Layouts addon

L'Escola d'Estiu augmenta exponencialment els cursos

Entrevista de VOTV a
Jordi Salayet, Director de la Fundació Universitària Martí l'Humà

Anar a la notícia

22/05/2019

La FUMH organitza conjuntament amb Ràdio Silenci i la Garriga Digital el debat electoral de les eleccions municipals per l'Ajuntament de la Garriga

Ahir, 22 de maig, al vespre, al Teatre de la Garriga El Patronat, 6 dels 7 candidats a alcaldia van respondre, per torns de 2 minuts de durada moderats per l’Àlex Muñoz de l’AUA, qüestions referents a territori i mobilitat (POUM); societat (habitatges i seguretat); serveis (amb especial incís a les escombraries i la remunicipalització de l’aigua); comerç i turisme; participació ciutadana (incentivació i pressupostos participatius) i nacionalisme (possible paper de l’Ajuntament en el procés), seguits de torns de rèpliques de 8 minuts.

Ens complau haver creat temporalment un espai de reflexió, en línia amb la transmissió rigorosa de la informació, la llibertat d’expressió i l’esperit de crítica que defensa la FUMH.

Gràcies a tots els qui vàreu assistir

23/04/2019

Dia de Sant Jordi a les Franqueses del Vallès

 El dia de Sant Jordi és cultura, tradició, país, gent, poble, festa, amor, literatura; i en un dia tan important i estimat per Catalunya, la FUMH no hi podia faltar. Per celebrar la diada d’aquest mig assolellat 23 d’abril, hem muntat la nostra parada al centre de la vila de les Franqueses del Vallès, encantats de participar d’aquest ambient popular i de poder donar a conèixer les nostres activitats. Allà se’ns hi ha apropat públic amb un ampli ventall d’edats. Entre ells, els més petits han gaudit d’allò més manipulant els robots que promocionen l’activitat extraescolar i el casal de robòtica que organitzem al Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font.

23/03/2019

La Fundació Universitària Martí l’Humà fa un viatge al passat: la visita a Empúries

Empuries

El passat dissabte 23 de març i en el marc de les sortides culturals de la Universitat al carrer de l'Aula de la Universitat a l'Abast (AUA) de la FUMH, un grup de 26 persones vam anar a visitar les ruïnes d'Empúries del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'església de Sant Martí d'Empúries.

Els membres del grup, entre ells alumnes del curs d'Història de l'Art “El món clàssic: Grècia (1) i Roma (2)” impartit per l'Anna González  i organitzat per l'AUA de la FUMH, vam retornar al passat, envoltats pel ric conjunt de paviments i mosaics que conformen les dues ciutats. Vam tenir l'oportunitat d'accedir a una de les tres Domus del jaciment grecoromà més important del nostre país i al seu criptopòrtic: espai que ens va permetre descobrir com era una antiga domus romana.

El grup va gaudir d'un dia i d'una guia incomparables.

Image

22/03/2019

Sopar i debat amb l’Honorable Sr. Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies.

TribunaUniversitaria1

El passat divendres 22 de març, dins de les sessions de la Tribuna Universitària de la FUMH vàrem tenir el plaer de compartir conferència, sopar i debat amb l’Honorable Sr. Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies.

El Sr. El Homrani va dibuixar tres possibles escenaris:
- El liberalisme, model anglosaxó.
- La socialdemocràcia, distribució de la riquesa, model dels països nòrdics
- La capacitat de trobar consens, model assembleari.
i va assenyalar que al nostre país cal definir un model propi que s’emmiralli en aspectes concrets de cadascun dels 3 models esmentats, adaptant-se però al context social, geogràfic, històric i cultural de Catalunya.

Un altre paràmetre que el ponent va recalcar del nostre model de societat és la capacitat d’adaptació, essencial en un moment on una mateixa generació pot arribar a patir 2 i fins i tot 3 canvis en l'àmbit tecnològic, entre d’altres.

En una altra línia de valors i orientant la seva ponència envers el tema de la requalificació de professionals, el Sr. El Homrani va deixar clar que recuperar la figura de l’aprenent és obligatori i imprescindible si volem reduir l’atur juvenil.

Per últim, i pel que fa a una qüestió també complexa com és la immigració, el Conseller va recordar-nos que els moviments migratoris sempre han existit, i que per evitar desplaçaments massius i onades de refugiats els problemes s’han de tractar en el país d’origen.

 

Vam conèixer un polític de primera línia i alhora una persona franca i propera, que ens va parlar del present i el futur del treball a Catalunya amb un missatge honest i realista.

TribunaUniversitaria2